Artival 2016 Events Program (Dansk)

immgrant art artival logo-png

Der er gratis indgang og alle er velkomne til samtlige events i vores program

For yderligere information kontakt:
Nicol: Grundlægger og Bestyrer af Immigrant Art / +45 2082 2208
Susanna: Kommunikationskonsulent / +45 2033 2529
Mayra: Organisation og Strategi / +45 5188 6166
Email: artival2016@gmail.com

 

Syria Go

1. Syria Go-kunstner udstiller under Vanløse Årstidsfest

En bamse iklædt rød hue og et skævt smil møder vores blik fra en mobilskærm, mens baggrunden viser konsekvenser af en krigshandling i Syrien. Den syriske kunstner Saif Aldeen Tahhan blev international kendt med sin serie Syria Go, der midt i den globale spille-trend Pokemon Go minder om krigen i Syrien. Med serien ‘Thinking of Syrian Children,” sætter Saif Aldeen Tahhan med simple stregtegninger på fotografier af børn på flugt fortsat fokus på flygtninges længsel efter hverdag og sikkerhed som skærende kontrast til livet på flugt.

HVAD: Muliti-media udstilling & mød kunsteren Saif, kl. 15.00 – 17.00
HVOR: Vanløse Kulturstationen, Frode Jakobsens Plads 4, 1., 2720  Vanløse
HVORNÅR: 24. september kl. 15.00-23.00. Udstillingen fortsætter i Vanløse bibliotek ind til den 30. oktober, kl.08.00-22.00

Tina Vehage Lorien

 

2. Immigrant kunst – Personlig Rundvisning på Gallerie Lorien

The Frederiksberg baserede kunst galleri, Gallerie Lorien, åbner sine døre for Artival’s gæster. Nyd en eksklusiv rundvisning på galleriet, ved galleriejer Tina Vehage Lorien, som vil dele ud af sine tanker og refleksioner omkring kunst udfærdiget af immigranter. Tina boede i Italien, som immigrant, i femogtyve år, og udstiller i sit galleri en bred samling af værker fra udlændinge bosiddende i og uden for Danmark. Hør mere om hvordan hendes baggrund har påvirket hendes syn på kunst og  hendes erfaring som galleriejer. Værker af Ronald Burns (US), Billie Bailey (AUS), Jan Wang Valeur (PRC) and Doron Silberberg (ISR) er netop nu fremvist på galleriet.

HVAD: Rundvisning på Gallerie Lorien
HVOR: Gallerie Lorien, Frydendalsvej 31, 1809 Frederiksberg
HVORNÅR: 24. september kl. 17.00 – 20.00

 

IMG_1920

3. Åben workshop: Børn maler på tværs af forskelle på Ottiliavej

“De fire årstider” kollage af børnene i Velkomsthuset for flygtninge på Ottiliavej, tegninger af børn med dansk og udenlandsk baggrund fra Venligboer miljøet leverer inspiration til den kreative familiedag og vil inspirere deltagerne i de forskellige kreative workshops. Hvad enten du og dine børn griner til klovnen, deltager i maler- eller kunsthåndværksworkshoppen, så tilbyder dagen en særlig mulighed for at møde familier med og uden flygtningebaggrund. Manu Sareen og Mads Nygaard fortælle børnehistorier, og der vil være et besøg fra den lokale klovn.

HVAD: Kids Do Art: Maleworkshop ved Alessandra Sicurio (Italien), Workshop med kunsthåndværks ved Marika Luisetto (Italien), Klovneshow ved Mette Hansen (DK) og historiefortælling ved Mads Nygaard (DK) og Manu Sareen (India/DK).
HVOR: Stuen, Beboerhus, Onkel Dannys Plads 1, 1711 Copenhagen, Vesterbro
HVORNÅR: 25. september, kl. 12.00 – 16.00

Tilmelding er nødvendig for familier, som ikke kommer fra flygtninge- eller asylcentre. Skriv som emne:  “KIDSDAY” til artival2016@gmail.com

 

Logo-Råhuset-1024x234

4. Mix-udstilling ved Råhuset

Gyldne rapsmarker, dansk cykelkultur og den lille havfrue bliver set med nye øjne, når kunstnerne udstiller deres fotografiske værker på Råhuset. Gennem kunstfotografier og animationsfilm genfortolker fotografer danske landskaber og vartegn, samtidig med, at de udstiller fotografier med referencer til deres hjemlande.

Hvad: Fotografier og kunst. Værker af Bente Jæger (Norge), Angelique Sanossian (Armenien/Syrien), Martin Lønstrup Esquives (Sverige), Mayra Navarrete (El Salvador) og Wael Toubaji (Syrien)
HVOR: Råhuset, Onkel Dannys Plads. 7, 1711 København, Vesterbro
HVORNÅR: Vernissage: 28. september kl. 17.00 – 20.00. Udstillings åbningstider: 30. september og 07. ocktober kl. 13.00 – 17.00,  01-02. oktober, 08-09. oktober kl. 12.00 – 16.00.

 

Natkirken

5. Poesi i Natkirken, ved  Jan Pêt Khorto, Arash Sharifzadeh Abdi og Christina Englund

Guitarist Mikkel Andersen akkompagnerer de tre digtere, idet de transformerer poetisk oplæsning til en babylonsk oplevelse i Vord Frue Kirke i København. Digterne indgår i fælles dialog, gennem deres poesi, på deres eget sprog, samtidig med, at Mikkel taler til dem gennem guitaren og dens særegne sang.

HVAD: Poesi læsning og musik i Natkirken, ved Jan Pêt Khorto (Syrien), Arash Sharifzadeh Abdi (Iran/DK), Christina Englund (DK) og Mikkel Andersen (DK)
HVOR: Vor Frue Kirke, Nørregade 8, 1165 København K
HVORNÅR: 29. september, kl. 20.00 – 22.00

 

Global Art Gallery6. Gruppeudstilling viser immigrantkunstens mangfoldighed

Den iranske kunstner Behnaz udstiller dansk-iransk kunst, og franskmand Josette Simon-Gestins malerier er inspireret af den afdøde franske kunstner Henri Matisse. Imens bruger den indonesiske kunstner, Awang Behartawan, grafisk design og former i hans værker. De tre fremtrædende kunstnere går sammen i gruppeudstillingen på Global Art Gallery i Vanløse. Udstillingen vil blive påbnet af den indonesiske ambassadør, hr. Muhammad bin Said.

HVAD: Gruppe udstilling med Behnaz, Josette Simon-Gestin og Awang Behartawan
HVOR: Global Art Gallery, Skalbakken 8A, 2720 Vanløse
HVORNÅR: Vernissage, 30. september kl. 19.00 – 22.00. Udstillingen fortsætter i en måned, tors – søn, 14.00 – 17.00 (1 oct – 30 oct)

 

PH Caféen

7. Udstilling fremviser mangfoldigheden blandt kunstnere med immigrant baggrund

Den italienske kunstner Alessandra Sicuro udforsker spontant naturen, eller hjemligheden, som værende primære sfærer for identitet, kærlighed, menneskelige relationer og kommunikation. Sri Lankanske Evangelene derimod, er påvirket af hendes mor, som var maler, og af den overflod af kunst, kultur og farver, som hun associerer med Asian. De komplimenteres af Arsalan Chalabi, en kurdisk poet og digter, som begyndte at male ved sin ankomst til Danmark i 2016.
HVAD: Gruppe udstilling med Alessandra Sicuro, Evangelene and Arsalan Chalabi.
HVOR: PH Caféen, Halmtorvet 9A, 1700 København V
HVORNÅR: Vernissage, 1. oktober kl. 14.00 – 16.00. Udstillingen varer 1 måned.

 

 Cafe Mandela

8. Immigrant-kunstners portræt af Margrethe afsløres

Danmarks dronning, prydet med hendes Wikipedia definition på arabisk, er et af de malerier der er skabt af den syriske fotograf, grafiker og medstifter af Immigrant Art, Saif Aldeen Tahhan.  Værket vil blive udstillet sammen med vandfarve malerier fra Saifs partner og kunstner Zahr Miro, som også spillede en central rolle i formningen af Immigrant Art. Zahrs mål er at åbne sit egen kunstgalleri i Aalborg, hvor hun bor. Værkerne fra Kathryn Kurtz fra USA binder på fornemste vis udstillingen sammen.

HVAD: Kunst udstilling ved Saif Aldeen Tahhan, Zahr Miro og Kathryn Kurtz
HVOR: Café Mandela, Onkel Dannys plads 9, 1711 København
HVORNÅR: Vernissage: 01. oktober, kl. 16.00 – 18.00. Udstillingen varer 1 måned.

 

 

14055609_1041128135923702_942869847_n

9. Jam session med klassisk guitarist Nour Amora

Den syrisk-palæstinensiske guitarist Nour Amora havde ikke engang boet et år i Danmark, før nogle af de aller dygtigste her i landet fik øjne for hans talent. Nour Amora er medlem af den eksklusive gruppe af Syriens bedste musikere, der samles under navnet Syndikat. I Danmark underviser han børn og unge i guitarspil i Velkomsthuset på Ottiliavej. Nyd en eftermiddag, hvor Nour Amora jammer og improviserer med sine gæster på Café Mandela på Halmtorvet.

HVAD: Jam session med Nour Amora
HVOR: Café Mandela, Onkel Dannys plads 9, 1711 København V
HVORNÅR: 01. oktober, kl. 16.00 – 21.00

 

Malek Shafi'i

10. Filmvisning: ’End of the Earth’ på Café Mellemrummet

Dokumentarfilmen ’End of the Earth’ er Malek Shafi’is personlige skildring af at være på flugt til Europa i 2001, da 9/11 rystede verden. ”Jeg ved, hvad det vil sige at være og leve som flygtning. Jeg har krydset mange grænser, ligesom mange flygtninge gør i dag,” siger Malek Shafi’i, der flygtede fra Afghanistan for senere at grundlægge Afghanistan Human Rights Film Festival. Med visningen af ’End of the Earth’ ønsker filminstruktør Malek Shafi’i at udtrykke sin sympati med alle, der må forlade deres hjem på grund af krig. Malek Shafi’i introducerer  selv filmen. Der vil blive tilbudt lidt til ganen undervejs.

HVAD: Filmvisning af ’End of the Earth’ (2006, 45 mins), Introduktion ved Malek Shafi’i
HVOR: Café Mellemrummet, Ravnsborggade 11, 2200 København, Nørrebro
HVORNÅR: 01. oktober, kl. 19.00 – 21.00

 

Læs mere om de deltagende kunstneres profiler her.

Der vil også blive afholdt to events, som kun er for inviterede – 

Til alle deltagende kunstnere: Aftensmad ved Natkirken
Til alle deltagende kunstnere, samt arrangørerne af Arrival 2016: Kirkegaard Exploratorium ved Claus Damgaard.

 

Vesterbrolokaludvalg_Webudgave  We warmly thank Vesterbro Lokaludvalg for their generous support of Artival 2016

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save